2008-2009

2008. aastal jätkus huvilisi, kes meie uut ja uhket kooli külastasid, küllaga. Loomulikult oli kooliperel endal uute ja ilusate ruumide üle väga hea meel ning erinevaid üritusi korraldati kuhjaga. Harjumaa etlejate konkurss toimus taas Viimsi Keskkoolis.

Pidulik jõulukontsert peeti kooli aatriumis, mis mahutas korraga 600 kuulajat. Esinesid kõik kooli koorid, solistid ja Viimsi Muusikakooli orkester. Toimusid Emakeelepäevale pühendatud lühinäidendite konkurss, Viimsi Keskkooli kõnevõistlus. Võõrkeelte kontsert, kust võtsid osa kõik 5.-12. klasside õpilased. Kõik küll ei esinenud, kuid kaaslaste esinemist nautisid nad sellegipoolest. Korraldati nii kooli kui ka Harju maakonna olümpiaade. Õpilaste kunstinäitused toimusid ateljees ja aatriumis. Toimus õpilaskonverents, mille teemaks oli „Väärtused meis ja meie ümber“, esinejateks olid meie kooli õpilased.  IX Kindral Laidoneri Olümpiateatejooksul tuli Viimsi Kooli võistkond põhikoolide arvestuses esikohale. Kooli Spordikompleksil tuli endiselt täita palju erinevaid funktsioone. Seal toimusid peale kehalise kasvatuse tundide klassidevahelised spordivõistlused, ülevallalised, maakondlikud ja üleriigilised võistlused ja turniirid. Seal treenisid kooli esindusmeeskonnad koostöös spordiklubidega. Harjumaa koolidega võisteldi nii jalg-, korv-, käsi- kui ka rahvastepallis.

 Ujumisvõistlustelt toodi aina auhinnalisi kohti, treenerina tegutses õpetaja Bruno Nopponen. Spordikompleksi tööd juhtis ja juhib siiani Ain Pinnonen koos oma meeskondadega.

Leidis aset ajalooline hetk, mil allkirjastati Viimsi Kooli ja Tartu Ülikooli koostööleping.

Kevadel käis Mudilaskoor taas kord kontsertreisil sõpruskoolis Ylivieskas Päivänrinna algkoolis, kus lapsed andsid 3 kontserti.

Isadepäeva kontsert 2008. Esineb Mudilas-ja Poistekoor.

Käivitus ka valitsuse programm „Sülearvuti õpetajale“ ja selle raames said aasta lõpus 22 õpetajat oma kasutusse personaalse sülearvuti.

Aprillis tähistatakse kuni tänaseni meie raamatukogus Raamatu ja Roosi päeva.

2009. õppeaasta algas jällegi rongkäigu ja lindi lõikamisega. Avati uus hoone, mis kuulus Viimsi Kooli alla ja asub u. 500 meetri kaugusel. Õpetajate omavahelises kõnepruugis hakati maja kutsuma Viimsi Kooli väikeseks majaks või Karulaugu majaks.

Uue koolihoone pidulik avamine toimus 1. septembril kell 11.00 maja ees kooliõuel. Avatseremoonial võtsid sõna Harju Maavalitsuse haridusosakonna juhataja asetäitja Enn Kasemaa, Viimsi Vallavolikogu esimees Aarne Jõgimaa, Viimsi vallavanem Haldo Oravas, arendaja E.L.L. Kinnisvara juht Vahur Kaska ning ehitaja AS Merko juhatuse esimees Tiit Roben. Muusikalisi elamusi pakkusid Viimsi Kooli mudilaskoor ja poistekoor. Viimsi Kooli direktor Leelo Tiisvelt ning lasteaedade juhataja Margery Lilienthal said kingituseks vanaaegsed koolikellad, millega helistati ka esimest koolikella.

Aktus Karulaugu majas.

Vastvalminud majas alustas õppetööd 290 õpilast ja 144 lasteaialast. Kahe kooli vahel loodi optiline andmesidevõrk.

Suurest majast lahkusid paljud meie kooli õpetajad, kes töötavad seal tänaseni. Eva Link, Kairi Lehtpuu, Elle Toper, nüüdne koolijuht Sirje Toomla,  palju aastaid algklasside õppealajuhataja ametit pidanud Eha Pajus ja Tiina Pukk. Age Toomla, Virve Meresma, Reet-Ly Lindal, Kersti Randmer, Külli Alver.

 Aprillis 2009 toimus Viimsi Koolis Harjumaa Õpetajate Konverents „Ka sisaliku tee kivil jätab jälje“ teemal „Õpetaja kui motivatsioonikeskkonna looja koolikultuuris“.

Esimest korda toimus ka suurejooneline moeshow “ MoeAken“, mis sündis noorte enda suurest huvist moe ja katsetamise vastu ja kasvas üle-eestiliseks moesündmuseks.

Samal aastal sündis suure pauguga uus põnev traditsioon. „Miss Graatsia“ tuli, nägi ja võitis. On asju, mille suhtes võib ilmeksimatult öelda, et see läheb publikule peale ja seda tänaseni. Projektijuhiks oli kauaaegne tüdrukute kehalise kasvatuse õpetaja Marika Seppor.

Meie noored sportlased võtsid osa erinevatest Harju maakonna võistlustest. Ja osaleti palju aastaid TV10 Olümpiastarti etappidel. Koolis toimus erinevaid klassidevahelisi võistlusi ujumises ja rahvastepallis, samuti peeti klassidevahelisi paaristeatevõistlusi.

Alati olid hoos õpetajatest võrkpallurid.

Eha Rünne ja Gerd Kanter Viimsi Koolis sportlaste autasustamisel.

Juba kolmandat aastat järjest saavutas Viimsi Kool I koha ja rändkarika kompleksarvestuses Harjumaa koolidevahelistel meistrivõistlustel teateujumises. Võistkonda treenis õpetaja Bruno Nopponen.

Tegevust alustas teatritrupp „Eksperiment“ õpetaja Külli Tähe eestvedamisel, kui osaleti oma esimesel festivalil Saaremaa Miniteatripäevadel. Kuna nemad  ei teadnud tol ajal kooliteatrite maailmast peaaegu midagi ning olid sattunud kõrgetasemelisele festivalile, oli žürii tagasiside ja hinnang I lavastusele nii karm, et võttis mõneks ajaks isegi teatritegemise isu ära.

Koolikalender

Meie koostööpartnerid