President Karise poolt algatatud koolinoorte kirja- ja mõttetalgud „Kas ma Eestit unes nägin?“

03.06.2024

|Konkurss

President Alar Karis kutsus jaanuaris-veebruaris kolmandat korda kooliõpilasi vanuses 7-19 aastat kirja- ja mõttetalgutele. Teema „Kas ma Eestit unes nägin?“ tõukus luuletaja Juhan Liivi luuletusest, kelle 160. sünniaastapäeva tänavu tähistasime.

7.A klassi õpilane Greta (õp. Leelo Tiisvelt), kes õpib paralleelselt nii Prantsusmaal kui meie koolis, pani oma mõtted ja tunded kirja ning saatis töö konkursile. Tema luuletus oli nii hea, et on kutsutud presidendi mõttetalgute tänuüritusele, mis toimub Roosiaias 4. juunil.

Greta luuletus:

Eesti on minu sees,
ma sageli näen teda unes.
Eesti on minu sees,
ta on päikeses, meres ja lumes.

Ma Eestimaast elan kaugel,
kuid jõudu ta mulle annab.
Emal sageli pisar on laugel,
ta Eestit sügaval südames kannab.

Ma igatsen Eestimaa metsa,
marju seeni ja rohelist sammalt.
Loodan, Eesti saab edasi kesta,
me kultuuri, kombeid edasi kanda…

Eesti lippu näen sinises taevas,
musta tumedas metsaviirus,
valget lumises külmalaevas
ja vahuses meresiilus.

Eestis elab me vanaema,
kes alati on meil meeles.
Seal saan laulda ja teatrit ma teha
oma armsas eesti keeles.

Eesti on meie sees,
olgu see siis unes või ilmsi.
Eesti on meie sees,
ta toob meile sära silmi.

Koolikalender

Meie koostööpartnerid