Viimsi Kooli õpilased on SchoolFood4Change projekti raames õppinud kodunduse tundides valmistama tervislikke ja maitsvaid poke-kausse ning õpetajad saanud katsetada viie tervisliku magustoidu retsepte.
Poke-kausside valmistamine
Poke-kausid on tänapäeva noorte seas väga populaarsed, kuid sageli tunduvad need kodustes tingimustes keerulised teha. Tegelikult saab neid valmistada lihtsalt, kasutades värskeid ja tasakaalustatud koostisosi.
Kevadel 2025 käis ajakirja Oma Maitse retseptitoimetaja Paula Särekanno Viimsi Kooli 7.C klassi õpilasi juhendamas, kuidas kodus ise maitsvat, tervislikku ja soodsat poke-kaussi valmistada. Koolituse käigus räägiti sellest, kuidas valida õiget toorainet ja kuidas erinevaid komponente kombineerida nii, et tulemus oleks nii toitev kui ka isuäratav. Sügisel jätkas kodunduse õpetaja Kairy poke-kausside teemat juba 6. ja 8. klassi õpilastega.
5 tervislikku magustoitu
Oktoobri alguses, õpetajate päeval, osalesid Viimsi Kooli õpetajad erinevates töötubades, millest üks oli “5 tervislikku magustoitu” töötuba. Töötuba andis õpetajale võimaluse praktiliselt katsetada tervislike magustoitude valmistamist, kasutades jätkusuutlikku toorainet. Lisaks räägiti töötoas, miks magus inimesi nii tugevalt köidab, kuidas suhkur ja ületöödeldud toidud meie tervist ja enesetunnet mõjutavad ning kuidas leida tasakaal naudingute ja tervislike valikute vahel. Töötuba viis läbi Kairi Vaino, kes on riikliku kutsega toitumisterapeut, koolitaja ning SF4C toidukultuuri eestvedaja Tallinna koolides.
Suur aitäh Kairyle ning Paulale õpilaste ning Kairile õpetajate juhendamise eest!